Dinsdag 3 juni 2025
3 juni 2025 - Etten-Leur, Nederland
We rijden vandaag een deel van de Noordwest Van Gogh route. Op de bordjes na van de Van Gogh route en Etten-Leur zelf komen we geen zaken tegen i.v.m. Van Gogh. Toch rijdt het lekker ondanks de sterke wind. Onderweg komen we zo’n 25 minuten te praten met een oude varkensboer die nu alleen als hobby nog 20 koeien heeft. Het is een zeer humoristische man. In Sprundel wordt er aan een rotonde gewerkt, zodat we een stukje moeten lopen om onze route te kunnen vervolgen. Koffiedrinken is er hier niet bij. We rijden daarom verder naar St. Willebrord, waar we bij een cafétaria een kopje koffiedrinken.
Op het plein staat het beeld “de bezembinder”. Via Hoeven en Lage Donk rijden we naar Etten-Leur. Bij de Lambertuskerk kunnen we de mislukte foto van het tegelplateau bovenin het voorportaal overdoen. Op de Markt staan genoeg bankjes om onze boterham op te eten. Daarna rijden we verder terug naar de CP.
Op de CP maken we nog een foto van de wijngaard waar we vanuit de camper tegenaan kijken. We zitten vandaag 29 km op de fiets.