Maandag 12 mei 2025
12 mei 2025 - Moergestel, Nederland
Het mooie weer blijft aanhouden zodat wij vandaag weer een fietstocht gaan maken.
We rijden langs het Wilhelminakanaal waar regelmatig betonnen tafels langs het pad staan met teksten van liedjes erop. “Het kleine café aan de haven” en het Brabantlied zijn twee van deze liedjes. Men wordt van harte uitgenodigd ze uit volle borst te zingen. We rijden een flink eind naar het zuiden tot we bij Netersel zijn. Dan rijden we naar het westen tot we bij Lage Mierden komen. Daar kunnen we bij camping “D’en Aanloop” koffie uit een apparaat halen en deze via QR-code betalen.
Naast het terras staan een tafel en stoeltjes in de vorm van ijsjes. Na de koffie rijden we naar het noorden, waar we in de buurt van Esbeek een beeld van een boer met paard en eg zien. Dit beeld is gemaakt naar aanleiding van een tekening van Andreas Schotel, een plaatselijk kunstenaar. Langs de weg hangen meer reproducties van deze kunstenaar. Wij zijn niet zo ondersteboven van zijn schilderijen. Het is nu ook tijd voor onze lunch. Wij eten de meegenomen krentenbollen op.
Daarna rijden we verder naar Hilvarenbeek, waar wij nu van de andere kant afkomend, de kerktoren beter op de foto kunnen zetten. Na de boodschappen gaan we verder terug naar de camper. We zitten vandaag bijna 41,5 km op de fiets.