Woensdag 16 oktober 2024
16 oktober 2024 - Vortum-Mullem, Nederland
Er schijnt wel een zonnetje en de wind voelt warmer aan dan gisteren, maar zo mooi als het een paar dagen geleden voorgespiegeld werd, wordt het niet. Ellen heeft een route samengesteld van ongeveer 40 km. Het eerste stukje is ons bekend. Verderop gaan we de andere kant op.
Vlak bij De Rips zien we in het bos een grenspaal, de Vredepaal.
In 1716 werd een definitieve grensovereenkomst gesloten, namens Venray door de koning van Pruisen en namens de Brabantse gemeenten door de Staten Generaal van de Republiek der Verenigde Nederlanden. Op de grenspaal kwamen Geldria en Brabantia te staan, evenals de wapens van Cuijk en Kessel. (Geldria was het vierde kwartier, het stuk Overgelder rondom Roermond).
In De Rips aangekomen gaan we bij de kapel Maria van Liefde aan een tafel met bank ons door Ellen met liefde gemaakte brood opeten. We rijden door tot aan Overloon waar we bij de bakker een bijzonder lekkere kop chocolademelk drinken en een saucijzenbroodje eten. De zaak is heel smaakvol aangekleed met herfstattributen.
De etalage is hier een mooi voorbeeld van. We fietsen daarna verder terug naar CP Brakkenhof. We fietsten 38,75 km.
Paul passeerde met zijn fiets vandaag de 26.000 ste km.
Lilian Scholts:22 oktober 202426000 km weer een mijlpaal bereikt