Woensdag 24 september 2025
24 september 2025 - Maasbree, Nederland
Aangezien er een stevige wind staat en de temperatuur gezakt is, passen we bij voorbaat onze route daarop aan. Vanaf de camperplaats komen we in de buurt van Blerick in het buurtschap Boekend. Als we een watertje over willen steken, zien we een bord.
Het watertje blijkt een restant te zijn van de Noordervaart.
Napoleon had in gedachte zijn weg naar het noorden te vergemakkelijken door het graven van een Grand Canal du Nord. Met de hand werd het kanaal uitgegraven. In 1810 is men ermee gestopt omdat Napoleon toen Nederland al in zijn bezit had en door geldgebrek. Er zijn hier in de buurt slechts 500 meter van dit kanaal over en iets verderop in buurtschap ’t Ven bij Venlo nog eens 100 meter. Verder zijn er in Duitsland bij Straelen en Nettetal delen van het kanaal te zien inclusief een sluis.
We fietsen verder naar het terrein van de voormalige Floriade (2012).
Hier zien we een vleermuizenkast. De vleermuizen kunnen daar rusten en overwinteren. Het grootste deel van het park bestaat nog. Een groot aantal gebouwen van de Floriade bestaat ook nog, maar nu met een andere bestemming. Het heet nu Greenport. In deze gebouwen en op de gronden er omheen is men aan het experimenteren met nieuwe ontwikkelingen in land- en tuinbouw. We rijden door naar Sevenum, waar we in het centrum een kop koffie drinken. Het gebak is er zo duur, dat we dat gevoeglijk maar overslaan. We eten het brood, dat we bij ons hebben hierna op een bankje even buiten het centrum op. We rijden langs kassen en door natuurgebied “Lange Heide” naar Rooth.
Vlak voordat we bij de CP zijn, zien we op een hellinkje een reuze weidechampignon. Deze is wel 15 à 20 cm in doorsnee. We reden vandaag bijna 29,75 km.