Zondag 2 juni 2024

2 juni 2024 - Château-Gontier, Frankrijk

Het ziet er wat somber uit als we vertrekken naar Château-Gontier. Er is maar één camping in de buurt en op de CP willen we met dit weer niet staan, dan kom je elektriciteit tekort. Deze camping is een nieuw adres voor Campercontact, er is nog helemaal niets over bekend. Maar gelukkig is de prijs heel schappelijk. Na de lunch stappen we op de fiets naar het eindpunt van afgelopen vrijdag.

240602 Château de la Rongère

Na enige tijd komen we langs Château de la Rongère.

Dit kasteel is omgeven door een park. Je ziet al van verre de gevels op de heuvel. Het kasteel is gebouwd van de 16 tot de 18e eeuw. In elke eeuw werd er een woongedeelte aangebouwd.

240602 Château de la Valette

Iets verderop staat kasteel de la Valette. De typische klokkentorens op de bijgebouwen trekken alle aandacht. Als we bij ons eindpunt komen, beseffen we dat we nog lang niet moe zijn. We weten dat er 2 kilometer verderop een restaurantje is. Daar rijden we nu naar toe. We krijgen dezelfde ober als vrijdag, die zou bellen over die omgevallen boom. We geven hem complimenten over het snelle handelen van het opruimen van de boom (binnen anderhalf uur). Hij vertelt ons dat de dienst in het algemeen snel reageert.

240602 uit de sluis 240602 Manoir du Coudray

Hierna fietsen we terug tot aan de sluis van Rongère, waar net een paar kleine bootjes geschut worden. Van deze kant aanrijdend zien we wel Manoir du Coudray.

Dit gebouw dateert van het eind van de middeleeuwen. Kenmerkend voor een gebouw van vlak na de 100-jarige oorlog is het hoge dak. Het huis heeft ook typische renaissance ramen en het trappenhuis is een uitstulping aan de voorgevel.

240602 brug over Mayenne 240602 kikkerpoel

Wanneer we bij de brug over de rivier van de weg naar Nantes komen, bewonderen we de elegante lijnen. Onder de brug voor het rijdend verkeer bevindt zich op de boog een voetgangersbrug die met een trap te bereiken is. Vanaf de camping hadden we met de fiets over deze brug kunnen rijden om bij de route van La Francette te komen. Als we bij de kikkerpoel staan, zien we hoe we dan zigzaggend naar boven hadden moeten gaan. Via een mooi fietspad zijn wij echter bij Château-Gontier over de Mayenne gegaan, om zo zonder hellingen op de Francette te komen.

240602 Château-Gontier

Wij rijden verder naar Château-Gontier en fotograferen de oever aan de overkant met het grote ziekenhuis. Na nog even de openingstijden van de bakker bekeken te hebben, rijden we terug naar de camping. Wij rijden vandaag bijna 41 km.

1. Lilian Scholts:
    4 juni 2024
    Wat 'n mooie fietsroute volgen jullie