Zondag 8 september 2024

8 september 2024 - La Couarde-sur-Mer, Frankrijk

Het ziet er vandaag goed uit wat weer betreft. Na de lunch vertrekken we naar het moerasgebied rondom Loix.

240908 Loix Église Ste-Catherina 240908 Loix Ëglise Ste-Catherina II

In Loix bekijken we de Ste-Catherina kerk. Deze kerk heeft mooie ramen. Omdat het een vissersdorp is, hangt er een bootje in de kerk. We rijden dwars door Loix heen, om het pad door het moeras te nemen naar Pointe du Grouin.

240908 Pointe du Grouin

De bootjes liggen hier bij eb op het droge. We rijden over hetzelfde pad terug tot de afslag naar de haven.

240908 Loix Moulin à Marée  240908 Loix bij haven en Moulin à Maree 240908 Loix Moulin à Marée II

Die vinden we al gauw bij Moulin à Marée. Ook hier liggen de boten naast de lege vaargeul. Wij rijden over de vlonders aan de achterkant van de Moulin naar het fietspad naar St-Martin-de Ré.

240908 St-Martin-de-Ré  Porte des Campani

Wij komen aan bij Porte des Campani, duidelijk een Vauban creatie. We rijden langs de wallen naar de haven. Het is behoorlijk druk in het stadje.

240908 St-Martin-de-Ré

De terrasjes, voor zover open, want het is zondag, zitten aardig vol. Op een van de terrasjes drinken we een Orangina (op een AAA-locatie voor de hoofdprijs) en wandelen verder langs de verschillende havendelen en kijken daarbij ook naar de naam van het kasteel gisteren.

240908 St-Martin-de-Ré  Hôtel  de Thoiras

Dit moet zijn Hôtel de Clerjotte (XVe eeuw). Er is wel een ander gebouw dat Hôtel de Toirias heet met een toren daarbij. We gaan op een van de terrasjes lekker mosselen met frites eten en rijden daarna terug naar de camping. Vandaag reden we 28,5 km in een lekker weertje, maar wel met meer wind als andere dagen.