Donderdag 19 juni 2025

19 juni 2025 - Steenbergen, Nederland

Daar Paul vanaf dinsdagavond al een knallende hoofdpijn had en die eigenlijk pas vanmorgen weg was, zijn we pas vandaag weer met de camper vertrokken.
We hebben een CP in Dinteloord uitgezocht. Die is zo goed als leeg.

250619 Rontonde bij Steenbergen

We rijden na de lunch naar Steenbergen en zien daar vlak voordat we Steenbergen binnenrijden een rotonde versierd met alle kerken die in Steenbergen staan. We rijden door naar het centrum waar we bij het VVV - punt 3 wandelingen ophalen. We gaan vandaag de wandeling van de vliegtuigcrash volgen.

250619 Protestantse kerk 250619 St.Gummaruskerk 250619 Stadhuis250619 Hoornblazer

Onderweg naar het VVV - punt komen we al langs de Protestantse kerk en de RK St.Gummaruskerk. Ook het Raadhuis nemen we op de foto. Voor het raadhuis staat een beeld van een hoornblazer. De vliegeniersroute begint al goed: Het hotel waar de tentoonstelling zou moeten zijn, Is jaren geleden in andere handen over gegaan en de tentoonstelling is 10 tot 15 jaar geleden al verplaatst naar het stadhuis. Wij gaan nu naar het stadspark waar vroeger een ravelijn was.

250619 Oorlogsmonument

Hier vinden we een oorlogsmonument gemaakt van een propeller van een Brits gevechtsvliegtuig. De twee bemanningsleden zijn in Nederland begraven. We hebben nu die graven niet kunnen vinden. Maar we hebben onderweg nieuwe aanwijzingen gekregen, zodat we bij het volgende bezoek aan Steenbergen ze hopelijk wel kunnen vinden.

250619 Britse vlag

We zijn naar de Mosquitostraat gereden waar het vliegtuig is neergestort. Met veel moeite en hulp hebben we de Britse vlag en de bronzen plaquette gevonden. De straat is genoemd naar het toestel dat hier is neergestort. We rijden terug naar het centrum waar het met dit weer tijd is voor een ijsje. Daarna nemen we de lange route naar huis. We rijden eerst een heel stuk langs de Vliet tot bijna bij het Volkerak. Daar moeten we een sluis oversteken op een heel speciale manier. Eerst moeten we op een knop drukken, dan moeten we een hele tijd wachten totdat al het scheepvaartverkeer gescand is, zodat het brugdeel over de sluis geschoven kan worden. Dan klinkt er een bel en dan gaat het hek open en heb je 5 minuten om aan de overkant te komen. We rijden aan de andere kant van de Vliet verder naar de camperplaats. Het tochtje van vandaag is bijna 27 km lang geworden.

1. Jantien:
    20 juni 2025