Donderdag 20 maart 2025
20 maart 2025 - Berlicum, Nederland
We gaan eerst aan de slag om het verhaal van gisteren te maken. Als dat klaar is, kunnen we voor onze fietstocht vertrekken. We rijden eerst naar Maliskamp, een klein dorpje dat tot de gemeente Den Bosch behoort. Hier zien we regelmatig bordjes met oude- en nieuwe geschiedenis.
Aan het eind van het dorp zien we een kleurencirkel. Het zijn de kleuren van de Paastijd. Dichtbij staat een kerkje, waarvan de spits naar de hemel wijst als vingerwijzing. Vlak erbij staat het wiel van Rosmalen, dat ontworpen is door Armando. Het wiel is tot stilstand gekomen in de zandverstuiving. Wij rijden verder door het natuurgebied “Nulandse Heide” en komen zo in Nuland aan.
We zien hier het beeld “Dinzulan” Het is een keramisch werk dat water en land met elkaar verbindt. Er is gebruik gemaakt van oosterse motieven en westerse Blob architectuur. In Nuland is het moeilijk een open cafétje te vinden. Vlak voor verlaten van Nuland is gelukkig een cafetaria/pizzeria open, waar we een kop koffie halen.
We staan vlak bij “Villa Maasdonk”, een oude abdij die tot hotel is omgebouwd. Het koetsje doet het leuk in het geheel. Op het hek zijn de nodige beelden te vinden. We rijden via Vinkel met zijn natuurgebieden weer terug naar de CP in Berlicum. De rit van vandaag is 32 km lang geworden en over het weer kunnen we niet klagen. We zetten op de CP zelfs de deur van de camper meer dan een uur open.