Vrijdag 13 juni 2025

13 juni 2025 - Geertruidenberg, Nederland

We worden wakker van de warmte. Het is nu al 28◦ volgens Weather Chanel. We doen heel kalm aan en gaan pas iets na elven op weg naar de CP van de WSV Geertruidenberg. Ondertussen vult de camperplaats van Moergestel zich met festivalgangers. Wij hebben op de A59 wel een file, maar het oponthoud zal niet meer dan 20 minuten zijn geweest. Daar we deze CP gereserveerd hebben, kunnen we meteen onze plek innemen. Na de lunch gaan we ondanks de hitte toch maar fietsen. Zolang je rijdt, valt het mee, maar als je stopt, wordt je terplekke geroosterd.

250613 Drimmelen

We rijden naar Drimmelen. Er is een prachtige dorpsstraat die richting de sluis loopt. Wij rijden over de dijk langs de Amer naar Lage Zwaluwe. Dit is ook een leuk klein plaatsje. De haven loopt zeker 700 meter achter de huizen door. Dat kun je zien als je tussen de huizen doorkijkt. We zitten een poosje op een bankje aan de buiten haven. Het veerpontje richting De Biesbosch vertrekt met een aantal fietsers. Er ligt een partyboot klaar, waarop ruim 40 personen ingescheept worden. We rijden door de weilanden door Heikant naar Made, waar we weten dat we daar lekker van een ijsje kunnen genieten. Daarna rijden we rechtstreeks naar de CP. De rit van vandaag was 39,25 km.